Favoritbilderna

Nu kommer favoritbilderna från i dag!
Fotograf: Matilda G.

 





















Vilken är eran favorit? :D

 

Fredag och Lördag

Hej!
Ledsen att jag inte skrev i går.

Fredag: I går red jag dressyr med dressyrschabrak för att testa det. Jag tränade mest skänkelvikning och galoppombyten. Det gick faktiskt jättebra. Har inte så mycket att berätta sen i går.

Lördag: I dag har jag ridit barbacka med klänning. Lite kallt eftersom det var -5 grader ute. Först gick jag och Matilda ner och hämtade honom i hagen. Först ville han inte ha grimman på sig men efter några minuter gick det. Sen gick vi upp och borstade Nicke och sen tog på honom tränset. Sen gick vi upp till paddocken och jag hoppade upp och började skritta. Sen när mamma kom upp satte vi dit hornet men det ville inte sitta kvar så jag red utan det. Sen fick Matilda hoppa upp och skritta lite på Nicke ett varv och sen hoppade jag upp i gen. Då travade jag och skrittade lite. Sen gick vi ner med honom till hagen. Men vi glömde hans täcke så mamma fick komma med det. Sen släppte vi ut honom och skjutsade hem Matilda. Nu väntar jag på att hon ska skicka bilderna. Jag går nog och äter så länge.
Bilder kommer snart!


Torsdag

Hej!
I dag har jag först varit i stan med Sanna. Vi tog bussen och sen sprang vi till bussen som gick till typ Hööks. Där köpte jag:









Tror det var det tränset i alla fall.


Det var inte allt men har inte bild på allt. Köpte en grimma som var lila och vit och ett par benskydd och sen var det nog något mer.
Sen gick vi och åt. Sanna fixade maten och jag vaktade sakerna.
Sen gick vi till Ikano och där köpte vi skal till iPhone och Sanna köpte godis. Sen tog vi bussen och till Resecentrum. Vi kom 30sekunder för sent så vi fick vänta i 20min på nästa buss. Sen åkte vi hem.

Kl. 16 åkte vi till stallet och sen gick vi upp till ridhuset för att börja bygga fram hinder. I början av passet gick det jättebra tills jag skulle hoppa sista hindret. Då stannar han så jag landar på hans hals och sen hoppar han åt sidan och springer till dörren. Så jag flög ju såklart av men det gör inte så jätteont. Sen sänkte mamma från 75 till 55 och då gick det jättebra. Efter det skrittade jag av och sen gick jag ner till stallet. När jag var klar med Nicke åkte jag hem och då skulle vi äta. Jättegott. Nu sitter jag vid datorn och  jag undrar vad ni vill att jag ska skriva om. På lördag ska ju bästa Matilda fota mig och Nicke. Det ska bli jättekul. Hoppas inte jag ramlar av bara. Nu ska jag gå och duscha, sen kommer jag tillbaka.

Men vad vill ni läsa om? :)

Ha det bra!



Helgen

Hej!
Ledsen att jag inte skrivit på ett tag.

I går var det ju julafton och jag hoppade 80cm med Nicke. Sen åkte vi till mormor och morfar och åt julmat och öppnade paket. Efter det åkte vi till farmor och det var likadant där.

I dag har jag firat jul hos farfar och det har varit JÄTTEKUL! Hoppas det blir lika kul nästa år. Vi började i alla fall med att vänta på maten och som vanligt är jag väldigt blyg i början. Sen skulle vi äta och det var ganska gott. Åt 3potatisar och lite sås. Smakade också en cm kalkon. Inte gott. Sen fick vi "Lyckokakor" och åt fruktsallad med glass. Efter det spelade vi fiskespel. Jag och Antonio fuskade lite men det struntar vi i. Jag vann i alla fall inte. Sen skulle vi åka hem och nu sitter jag och lyssnar på stormen utanför huset!

Hoppas ni har haft en bra helg! Kommer kanske sen vad jag fått i julklapp.


Slutar här - börjar på nytt

hej alla ,

JAG SLUTAR PÅ DEN HÄR BLOGGEN NU !
jag och min kompis har startat en häst blogg där vi bloggar om hästar osv, följ oss gärna där http://tjejernamedhast.blogg.se/ vi har ännu inte gjort något inlägg där p.g.a vi nyss startat den! tycker inte om en massa dryga kommentarer som vi fått här , och det kan vara en anledning till varför jag slutar här!
godjul
/MATHILDA

Gran+Is

Hej!
Skulle ta in min julgran och den stod ju i en hink ute så den satt ju fast. Vattnet hade blivit is. Så nu står den och smälter inne. :) Sen ska ni få bilder på den.


Hiss/Diss 1.

Hej!
Här kommer lite Hiss/Diss. Börjar med schabrak


Hiss till Sverigeshabrak


Hiss till Storbritannienschabrak. Skulle hellre ha ett sånt en Sverigeschabrak.


Diss till vita schabrak med mörk kant. Inte snyggt på lokalt eller högre men på Pay'n Jump tycker jag det kan vara snyggt.


Grimmor:


Diss till helfärgade "vanliga" grimmor.


Hiss till "luddgrimmor".


Hiss till Lädergrimmor.



Header

Hej!
Nu har vi satt in en header!
Hiss/Diss?

Och en sak till... Skulle ni vilja att jag har Hiss/Diss här?


länknning till sannas blogg

är med i en tävling på sannas bdb så här länkar jag hennes blogg kolla !  http://foreverzorka.bloggplatsen.se

Fixat

Hej!
Som ni kanske ser har jag nu fixat lite med färger på bloggen.
Hiss/Diss ? :D


igår kväll

red frasse igår kväll , det tog typ 30 min att fånga in honom i hagen, men han var super fin när jag red, gick iform hela tiden i skritt,trav och lite galopp , ska börja öva på dressyr program , kanske vara med i en dressyr tävlig med honom nån gång :D för älskar att rida honom när han blir så himla fin =) inga bilder idag
/mathilda

ikväll

hejsan!
ikväll så blir det att rida frasse tror jag =) det ska bli jätte kul han är en häst som man får tjafsa med o jag tycker det är lite kul att ha hästar som inte lyssnar och har över energi typ ;s hehe iaf hoppas det kommer gå bra att rida i snön , men det ser ut som den håller på att smälta :'( den ska ju va kvar nu när det är jul? aja det märks om det är snö på julafton eller inte =) hehe här kommer en bild från somras när jag red frasse men bilden är suddig.
/mathilda

en vecka till julafton

jaa ni nu är det en vecka till julafton!
ska ni ut och rida på julafton eller bara mysa med eran häst då ? =) jag ska inte till stallet på julafton iaf hehe, =)
vi här på rid poonny önskar er en god jul!

(Rubrik)

Hej!
I går var jag ju på Luciashow och det var ganska kul. Tog ca. 400kort. Efter det gick jag och Ebba ner till stallet och gjorde i ordning Nicke för ridning. Red bara en halvtimme. Ebba fick skritta lite i 5 minuter på honom också.

Julbordet var också kul. Vi lekte några lekar med Ella och Meja och åt mat och godis.

Nu gör jag typ ingenting. Har tömt datorn. Så nu har jag bara 1000bilder kvar eller nåt. Innan hade jag ca. 5000-7000bilder. Nu lyssnar jag på Full Moon på Spotify och gör en film på Mario. Sen ska jag antingen till Alice eller åka och hälsa på Mario. :D





Luciashow igår

hej
igår var jag och kollade på Luciashow i vrånghult, det var jätte kul och fint, dom gjorde massa olika saker hoppning,dressyr o masser mer , så mm vet ientligen inte vad jag skulle skriva men det var typ de, så hejdå :) bjuder på en bild också.
bild från sommar hagen

Stallet - Lucia

Hej!
I dag är det ju Luciashow i stallet och jag kommer som sagt inte kolla så mycket. Men jag hoppas att många röstar på mitt och Emma's ''fina'' pepparkakshus. Jag kommer ta lite kort på min lille Nickelodeon.

I kväll sen är det Julbord och jag tar med ca. 999ton julgodis. Skumtomtar, ischoklad, rischoklad, kola, knäck och mkt mer.





Tips på bra bloggar






Veckans ridpass

Måndag: Red hopplektion och tyckte det gick super bra förutom att han drar ner huvudet på lektionerna. Han älskar verkligen att hoppa. Vi hoppade tre studs (stavas?) Blev nöjd. På måndag ska vi få välja höjd. Väljer nog 70-80cm. Har en helt underbar ponny.

Tisdag: Red dressyr och tränade skänkelvikningar och trav från halt. Red barbacka med Annie. Trodde att Nicke skulle kasta av mig men han är för snäll för det.

Onsdag: Ingen ridning. Skulle ridit men fanns ingenstans att rida.

Torsdag: Red hopplektion. Han drog ner huvudet lite då också. Vi gjorde lite olika grejer.

Fredag: I dag har jag ridit för EddieJossan. Gick verkligen superbra. Jossan är en jättebra ridlärare. Vi tränade skänkelvikning och lite på volterna.

I dag (fredag) har det inte varit så tyst i klassen heller. (skolan) 


Bilder i morgon?

Hej alla!
Ledsen att jag inte varit så aktiv men min dumma dator kan inte ladda så nu får jag använda min lilla dator i stället.

Men det jag skulle fråga var om ni skulle vilja ha lite bilder i morgon på Nickelodeon? Tänkte ta lite modellbilder kanske man kan säga. Ska putsa tränset och se om jag kan använda det nya även om det är lite trasigt. Annars kanske jag kan testa ett svart träns på honom. Tänkte om jag skulle passa på när Luciashowen är. Orkar inte titta på den i år. Ska bara vara med i slutet tror jag. Sen ska jag på Julbord i stallet kl. 18.30 och jag ska ta med Julgodis. Det blir inte lite kan jag säga. :)


tappar läsare

hej vi tappar läsare här på bloggen , det blir bara mindre för varje dag typ :o
iaf, igår så värmde jag upp junior barbacka sen tog jag på honom sadeln så vi kunde galoppera och trava , han var jätte pig och bockade lite i galoppen , så det var tur att jag hade sadeln annars hade jag vell ramlat av när han bockade han älskar att galoppera det märks iaf , vi gick på böjda spår och jobbade mycket med formen i det svåra varvet, lite sjänkelvikningar osv.. han skötte sig jätte bra även fast hag gick i 2000, typ :p  så fick han lite äpple bitar  stallet =)
min ängel =')

ikväll

hej på er :)
ikväll blir det ett till brbacka ridpass :P kul , man får ju bra balans av att rida barbacka och det är ju bra till hoppningen också , + att junior är så himla fin när man rider honom barbacka så det är ju ett + i kanten ? hehe sen får ja se om det blir nån galopp, men blir det de så,så får jag vara beredd på att bli av bockad :s =) hehe,
ha det bra alla , och det blir inga smilisar på bloggen ?!!
/mathilda

kvällens ridpass /mathilda

hej på er,
idag red jag melissa barbacka i padocken det gick jätte bra hon var pigg utan sadel, i galoppen så gick det jätte bra nåra gånger men sen började hon skena så jag fick suga tag i manen ;) lite läskigt men ändå kul :)vi gjorde sjänkelvikningar och jobba med formen. hon var super :) skön att sitta på barbacka hon är inte så benig som junior ;) hehe
det blir nog att rida barbacka på junior på torsdag också , han tycker det är kul att bli riden utan sadel o det tycker ju jag också :p han är min stora ängel<3
glöm inte att rösta nedanför i andra inlägget så vi får svar snarast !! :)
/mathilda

inte så mycket update idag

hejsan på er alla :) ja rubriken säger vell allt , idag så har jag vart med carro i stallet och tog kort när hon red dressyr :) också när hon bakade pepparkakor och hus ,  så bilder på det kommer kanske i morgon :) och snart kommer headern den är på G nu så det är skönt :)
tänkte låta er få rösta lite nu :) vill ni att vi ska fixa så det blir smilisar i inläggen alltså gula ?
rösta ändast på det här inlägget (kommentera)
JA / NEJ

/mathilda

En fråga

Vad vill ni att vi ska skriva om på bloggen? Har ni önskemål? Kommentera detta inlägg och vi ska sedan försöka fixa det ni önskar.


Today...

Hej alla underbara läsare!
I dag har jag varit i stan och köpt kläder till mig och saker till hästen. Jag skulle bara köpa ett par byxor till mig med det blev fyra "klänningar" också. Till hästen köpte jag träns, bett, grimmor, täcken, schabrak, benskydd, en borste och något mer tror jag. Och en julklapp till Annie också :D













Detta är inte alla grejer jag köpte men hittade inte bilder på allt på Hööks sida.

Ha det bra!


bilder på carro från tävlingen

bilder från både framridningen men ingen bra bild på hoppningen för , min kamera va för seg.
/mathilda

Adobe Photoshop CS2

Hej!
Vaknade ungefär 11 i dag och skulle använda Photoshop men kom på att det hänt något med det i min dator så måste be pappa fixa annat Photoshop till mig. Vilket tycker ni är bästa Photoshop? :) 

 

Hej!

Hej!
Ska börja skriva här lite oftare nu. Har ju fått en häst nu :D

Tävlade i dag och det gick super! Min häst kan flyga. Felfritt. Det var 5:e gången jag red honom.

Vill ni veta något speciellt om honom så säg till!


Tävling i vrånghult

hejsan alla  snart drar jag till carro och sen åker vi till stallet för hon ska hopptävla sin häst, så tar jag en massa kort så kan vi nog fixa ihop en header snart :D , hoppas ni har det bra hejdå!
föresten har ni sett att det snöar på bloggen nu? ^^ så har jag fixat mallen runt bloggen eller vad man ska säga gran med snö :-)
/mathilda

kvällens ridpass med junior

först  inne i stallet så övade jag på buga, oh han är så duktig om box dörren är öppen och jag bara säger backa så backar han :') han gick jätte fint i padocken dock var det jätte kallt så fingrarna fryser. men han va så fin så, jag red med bea och så fort vi gick utanför stallet så började lovely stegra i boxen (b-ponny) och hon hoppade över boxdörren och komm ut till oss, jaa . hon måste se dom andra hästarna i stallet så vi fick flytta henne sen blev hon lugn igen. sen
/mathilda och junior :)

måndagsens ridpass

hejsan på er alla:)
måndagens ridpass kan jag berätta lite om nu :)
jag red frasse då ,han är lite stel i bakdelen så jag fick värma upp honom ordentligt och böja honom på spåtet med lite volter och bågar , han gör lite som han själv vill ibland så det gäller att vara bestämd . det blev också lite sjänkelvikning på grusväden :) både han och jag var trötta efetr det passet :) hoppas han är bra och inte stel till våren så jag kan börja hoppa honom också :)
senare i dag åker jag ut och rider junior barbacka i snön lite mysigt sist försökte han bocka av mig i galoppen barbacka med hoppas han inte gör så i dag  mamma tar bilder :)
ha det bra / mathilda
bloggen ska fixas till så snart  som möjligt nu :)

inte bloggat

svar på varför vi inte har bloggat så mycket beror på att vi håller på att fixa på bloggen och så snart headerna o allt är klart så bloggen ser jätte fin och kul ut så ska vi nog blogga mycket mer :D

inte bloggat så mycket

hejsan vi har inte bloggat så mycket här men jag hopas ni stannar kvar iallafall.
i torsdags red jag junior , jag skrittade o trava mycket på volter och försöker jobba med att få ner honom i form i traven men det är inte det lättaste ;) men han va så dutti det va typ storm också men han var ändå inte så pigg han var mest lugn.  sen galopperade jag mest rätt upp så han får balansera sig mer och inte ta stödet från staketet (bild) efter ca 1 timmes rid pass så va han ganska svättig så han jobbade bra :)<3
jag kan också visa en bild på mig och en d-ponny cheery för några år sedan då hon var min favorit häst o nej hon var inte min
..vila i frid finaste du..!<3
så galopperade jag i båda varvena
ha det bra / mathilda- bdb @m-mathiilda

RSS 2.0