Vad "lärde" jag Bonanza?

Hej!
Tänkte skriva lite om vad jag "lärde" eller typ tränade med honom!

Galoppombyten: Det började jag träna efter några veckor och det tog tid. Han lärde sig att göra 1-2 galoppombyten på medellinjen. Det tog ca. 1 månad att träna det. Kan inte riktigt förklara hur jag lärde honom det.

Galopp från halt: Det tog också tid men det var kul att träna det med honom.

Hoppning: Har hoppat runt 80-90cm med honom och det har varit kul. Hemma har jag hoppat vattenmatta, oxer, sockerbitar med honom och min sorts trippelbarr. På ridlägret hoppade jag allt möjligt med honom. Både 80-90 bana och skogshinder.

Vill ni veta något mer så säg till! :)

Ha det bra!




Sjuk

Hej!
I dag är jag hemma från skolan då jag är jätteförkyld. :( Kommer nog inte göra så mycket i dag. Vi får se vad jag gör. Kanske skriver lite på bloggen eller nåt.

Ha det bra!


Torsdagsridning

Hej i gen!
Red Fainleog Ban i dag och det gick väl bra. Det var prov och  jag fick 25 :) Han var ganska pigg.

Just nu sitter vi och letar hästar i gen och kollar nästan bara på kallblod. Älskar ju tinker så hoppas vi hittar någon snart. Kom också på att vi skulle provrida Seven nästa fredag och inte Paintball.

Tror inte heller att jag kommer gå till skolan i morgon för jag mår jättedåligt och har ont i halsen så jag knappt kan prata eller andas. Tror jag har feber också. Det var bara några veckor sedan jag mådde så här dåligt så jag vill helst inte må så i gen. Missar ju i så fall provet :( Men vi får se...

Ha det bra!


Torsdag

Hej!
I dag har jag varit i skolan och det var väl ganska kul. Sista lektionen var skridskor och jag ramlade faktiskt inte. Snart ska jag till stallet och rida lektion. Blir prov på Fainleog Ban :D

Ha det bra!

 

fixat till bloggen

heej jag har fixat till bloggen lite nu hoppas att det blev bra  , den är inte helt klar än , sen när carro har en häst så tror jag att hon skjulle fixa till en fin header, jag tänkte också berätta att jag bloggar här på ridpoonny men själv så rider jag storhästar och få gånger en b-ponny, men jag tänkte att det skulle vara lite kul att blogga här endå :)

Länge sedan!

Hej alla!
Har inte skrivit här på länge eftersom jag inte har något att skriva om. Alla hästar har åkt hem och jag provrider hästar nästan hela tiden. Nästa fredag ska vi åka till vagnhärad och provrida en ponny som heter Paintball. Säger bara att det är riktigt svårt att hitta någon häst som passar. De flesta är för långt bort och mamma vill inte åka mer än 2timmar. Hoppas i alla fall jag hittar någon snart.
Bjuder på lite bilder nu också:







 

ny medlem här då ;)

hejsan , nu ska jag också börja blogga här då ;) hoppas det går bra :) jag heter mathilda och jag rider ca, 3ggr i veckan 2 lektion o en dag medryttare på en häst som heter junior <3 jao jag vet inte mer vad jag ska berätta, har ni frågor så fråga :)

kulla & jonathan

Hej Hej! i dag så red jag Kulla på lektionen för jag ville inte ha med mig Jonathan :) det var jätte roligt att rida kulla igen för det var ju så länge sedan. Min lilla fina kulla :D sen åkte mamma och jag tillbaka till jonthe och då red jag ut med Jenny och Börkur och Anette som gick med hundarna, det var en mysig barbackatur. Men i morgon blir det först hovslagaren och sen på kvällen hoppnig för sanna Esping :) ska anmäla mig med till en clerond som är nu i november :D blir att hoppa 70 och 80cm orkar inte högre nu till en början :)

Hejsan alla:D

Hej jag har glömt bort att tala om för er alla att jag numera har en blogg som heter http://ridryttaren.bloggplatsen.se/ . Jag kommer att vara kvar här men jag kommer att vara mer aktiv på min blogg och där kan ni hitta mer vad jag och min lilla polle hittar på under våra dagar.

Komentera

Hej Alla!
Jag har haft fullt upp med allt i skolan och sen Jonthe och allt men det ska bli en förändring. MEN JAG SKULLE VARA GLAD OM NI SKULLE KUNNA KOMENTERA MER OCH OM VAD NI VILL ATT VI SKA HA PÅ BLOGGEN! JAG VILL ATT DET SKA VARA EN BRA BLOGG. SÅ HJÄLP!
Jonthe var jätte dum i onsdags efter att vi hade hoppat. Jag skulle gå till longeringsgroppen för att kolla på hans trav för han var lite ojämn i den. Men när vi hade gått några varv så stack han bara ut huvudet ur staketet och BARA gick igenom -.- så han tog sönder en planka och sen så flög en bara upp och då var jonte på stallplanen och det var inget problem att fång honom efersom att han kommer när jag typ roppar och visar att jag är den som bestämmer.
Men han har varit duktig alla andra dagar :) I dag hade jag och Fanny egert markarbete men Jonthe och Paragon :)
I morgon ska jag och Jonthe tömköra och sen rida ut :)
Ska ta och klippa plutten i helgen med, jag vill hälst inte det men jag gör det för jonthes skull :)
Puss Lisette & Jonthe <3

Sälja

Ni som säljer era hästar: Tänker ni då på att ni säljer er bästa vän?

Har ni haft det bra tillsammans och ni förstår varandra väl, sälj inte din bästa vän.
De flesta säljer hästar om de blivit halta eller om ni är 18år säljer ni eran ponny. Varför? Är du bara ute efter att tävla kan du skaffa storhäst från början? Det skulle jag gjort.
När ni säljer ponnyn säljer du din bästa vän. Ni som säljer hästen om den vägrat på ett hinder tänker bara på sig själv. Men en som säljer hästen för att ni inte har råd eller tid och det är akut och gråter när de ser annonsen på sin häst, de tänker på andra. Har du sålt din häst och ser den hos någon annan ett år senare kanske du tänker tillbaka på tiden ni haft tillsammans och tänker, vad har jag gjort? Jag har sålt min bästa vän...

Vad tycker ni? Skulle ni sälja eran bästa vän?


/
Carolina

Etoria

Hej!
Tänker lämna tillbaka Etoria och skaffa D-ponny. Linn och Moa ska ta hand om Etoria. Ska tävla Holly på fredag och i morgon är det skola. Har prov i morgon. :/
Ha det bra!


Nu är jag hemma igen :)

Hej alla fina vänner! Nu har jag kommit hem ifrån en underbar solsemester i Egypten. Saknar det enormt mycket, saknar värmen och vattnet och MM..
Men det är skönt att komma hem och träffa Jonthe var ju i stallet igår och red men jag hade inte tid att blogga då. Men när vi kommer till stallet så pratar vi med Sofia som har hjälpt oss några dagar med Jonthe och då sa hon att i torsdags 27/10 hade Jonthe varit jätte dålig för när hon tömkörde honom hade han inte viljat röra sig och ville inte arbeta. Men Jonthe har ju fått vilat hela veckan och det är jätte bra för att sen när hon tömkörde honom i trosdags igen 3/11 hade hans humör varit på topp och han hade bara njutit av att arbeta och att vara omtyckt och allt. Eftersom att han inte har mått så bra på sistone men sen skulle jag rida i går och Jonthe var som en ny häst helt underbar han var hur snäll som hälst och underbar och han var lycklig oh glad :)
Men nu så måste jag göra en plan när jag rider för att hålla igång Jonthe så att han inte blir öm igen. Och det innebär att:
Måndag: Rider vi lektion
Tisdag: varranan vecka hoppa för Sanna. Annars rida ut.
Onsdag:och varannan vecka hoppa för Roine. Annars tömköra.
torsdag: Vila.
Fredag: rida ut + tömköra
Lördag: Dressyr
Söndag: Hoppa.
Veckorna kommer inte att se ut såhär precis men allt som står måste vi hinna med och inte glömma bort att ha kul :D
Men nu ska jag ta ochn åka till stallet och rida dressyr! Skriver mer sen hur allt har gått :D
Puss Lisette och Jonthe <3

Nordsvensk

Hej!
Red inte nordsvensken i dag. Kollade bara på den. Bilder kanske kommer. Men nu har jag bestämt att jag ska ha Etoria. :D


Provridning Nordsvensk

Hej!
I dag ska jag åka och provrida en nordsvensk som är 6år gammal. Åker nog klockan 14. Skriver hur det gick sen. :D


Provridning

Hej!
I dag provred jag ju Etoria. Det gick bra.
Först gjorde vi i ordning henne och sen gick vi ut. Jag satt upp och sen red vi bort till volten. Red först bara i skritt och trav men sen testade jag galopp lite. Hon hade lite svårt att fatta galopp men det gick. Sen gick vi till paddocken och jag fick hoppa några hinder. Det gick också bra. Hoppade i trav och galopp. Innan jag red hade de löshoppat henne ca.130cm. Sen hade hon tydligen hoppat över staketet i paddocken. Men jag tror jag ska ha henne. I morgon ska jag provrida en nordsvensk men den går ju inte att tävla med :/ Tror jag väljer Etoria (Snowflake) :D




RSS 2.0